Viborg Trail Arena status
- Sporarbejdet afsluttes pr. 28.02.2018
- Der er etableret 127 km sammenhængende spor, blandet mellem nyanlagt, renoveret og transportspor.
- VTA overgår pr. 1. marts 2018 til driftsmodel med een fastansat sporbygger.
- Projektledelsen, event og kommercielle interesser, herunder kontakt til institutioner, partnere og andre organisationer løftes op i overordnet organisation, håndteret af kommunen (Viborg Outdoor). Forventet een projektansvarlig ansat i kommunen.
- Viborg Kommune indgår samarbejde med Silkeborg Kommune om udvikling af MTB turisme og erhvervsmæssige partnerskaber. Dette organiseres via “Viborg Outdoor”, som ikke er en del af foreningen VTA.
- VTA fortsætter altså i en driftsorganisation som ejes af medlemsklubberne, og drives som forening med repræsentanter fra klubberne i bestyrelsen. Foreningen indgår administrativt samarbejde med Viborg Idrætsråd, så formandsskabets arbejdsbyrde minimeres.
- Fremtidig driftsmodel er aftalt med Viborg Kommune, og bliver i korte træk en løsning ligestillet med andre idrætsanlæg. Kommunen betaler 73% (tilskud), foreningen 27%. Foreningens bidrag, ca. 100.000,- af driftsomkostningerne, fremkommer via støtte-arrangementer. På nyligt afholdt MTB bobler og kransekage blev der indsamlet 133.000,-, dækkende foreningens bidrag for 2018.
- Der arbejdes med en løbende passiv støttemodel, så brugere af sporene kan støtte driften via “støtte” medlemsskab. Dette er fortrinsvis møntet på de ca. 90% brugere af sporene der ikke er organiseret i klub, men som gerne vil bidrage alligevel.
- VTA er dog ikke helt færdig med anlægsfasen endnu. Der henstår fortsat 1.0 mio kr., doneret af LAG (Lokale Anlægs Grupper), som skal anvendes til teknikbane i Undallslund, samt støtte/samlings punkter for MTB’ere i hhv. Stendal og Bækkelund (stederne kan dog ændre sig). I dette projekt indgår desuden maskinhallen i Undalslund, som omdannes til attraktivt samlingspunkt. Dette er et særskilt projekt hvor der allerede er fundet lejer af lokaliteten, og er kun med her, fordi det indgår i LAG.
- CMV er een af 3 moderklubber til VTA’s aktiviteter (CMV, HaldEge MTB og Viborg MTB). Formålet med VTA er at skabe bedre rammer for MTB sporten, som er een af de kraftigst voksende sportsaktiviter. Ved at øge kvaliteten af sporene, adskille brugergrupper, og øge dialog med lodsejer - er det målet på sigt, sammen med partnere og kommune, at få de uorganiserede udøvere - organiseret !
- Grd. manglende interesse og opbakning fra CMV’ s medlemmer, udtræder CMV’s repræsentant “Ole John” af bestyrelse og forretningsudvalg i VTA ved kommende generalforsamling. For at etablere bedre rammer kræves også frivillig hjælp og engagement. Der er ikke noget der kommer gratis, heller ikke 100 km spor i skovene omkring Viborg. Derfor er der søgt midler hjem til at etablere spor, uddanne sporbyggere og sikre fremtidig drift. Frivillige har knoklet på spordage og hjulpet if. med aktiviter af forskellig art. Frivilligt arbejde er helt afgørende for at der kan skabes bedre rammer. Det gælder også i CMV (kig bare rundt i de nye lokaler), der er nogen der gør det - så husk at støtte op “det betaler sig” !
Ole John